Benelux flag (unofficial)

Latest news

 • resellers

  onderstaand onze top verkooppunten:

  althrite

  koelproduct

  sandensports

  wiltec

  dit is een greep uit 1 van de vele verkooppunten.

 • Morocco Dessert Challenge 2017

  Morocco Dessert Challenge 2017

  Morocco Dessert Challenge 2017

  Van 21 t/m 24 april waren we te gast bij het Maxxis super B Dakarteam tijdens de Morocco Dessert Challenge. Voor onze aankomst hadden we al te horen gekregen dat het team koelvesten hadden uitgeleend aan andere teams. De tempraturen waren de eerste dagen zo hoog opgelopen dat 1 rijder werd bevangen door hittestress. Het team reageerde direct door hem een koelvest te geven, wat hem daadwerkelijk heeft gered van het ergste. Toen we zelf arriveerden bij de rally werd vrij snel duidelijk hoe enthousiast de teams waren over de koelvesten. We hebben vele teams voorzien van informatie over de werking en uiteraard wat hittestress met een persoon kan doen. Sommige rijders zijn lovend over airconditioning in de auto, maar zodra ze vast staan in de woestijn of de auto moeten repareren lopen ze gelijk tegen een muur van warmte op en zijn dan ook van mening dat een koelvest toch een hele grote uitkomst is om hittestress tegen te gaan. Onze producten hebben zich wederom weer bewezen. Tim Coronel adviseert andere teams dan ook om ten alle tijden een koelvest te dragen of mee te nemen tijdens alle rally’s. Aad van Velsen reed niet alleen tijdens de Dakar met het koelvest maar ook tijdens deze rally. Aad wil niet meer zonder koelvest rijden omdat het vest hem helpt tijdens zijn inspanning als bestuurder van zijn truck. Aad heeft een mooie prestatie neer gezet om zevende algemeen te eindigen in het truck klassement. Tim Coronel is met de eerste plaats in het buggy klassement en vijfde overall erg blij met zijn prestatie. Voor ons was het een hele ervaring om de rally van dichtbij mee te maken, en uiteraard zeer vereerd dat teams geholpen worden met onze koelvesten en overige producten.

  We danken beide teams voor de geweldige ontvangst, gezelligheid, dust, biertjes, verhalen, pannenkoeken en voor alles wat we vergeten zijn om te noemen.

 • Vacature

  We are looking for motivated and enterprising independent sales agents, to strengthen our team in Europe. To meet the required qualifications, it is important that you as a commercial agent experience and / or want to expand your marketing experience in this industry. As an independent sales agent will be responsible for introducing and maintaining new clients. You have a natural flair to contact people and to prospect and build customer contact. This visit prospects on site and work effectively. job requirements: • Experience is an advantage, but motivation and will are also important elements that we look for in an agent. • An independent way of working; • An entrepreneurial and commercial institution; • Strong communication skills; • A result-oriented attitude; • Persuasiveness; • A well-kept and representative appearance; • Affinity with sales industry.

 • Koeling bevordert (top) sport

  Inspanning tijdens warme omstandigheden leidt tot een flinke toename van de lichaamstemperatuur. Hierdoor kan de gezondheid in gevaar komen en het prestatievermogen van (top)sporters afnemen. Afkoelen tijdens het sporten is daarom van belang.

  Onderzoekers van het Radboudumc vergeleken de effectiviteit van vijf beschikbare koeltechnieken. Hun resultaten en aanbevelingen verschenen in het British Journal of Sports Medicine.

  Coolpacks Een voetballer in Brazilië of een wielrenner in de warme Franse zon heeft diverse opties om af te koelen. De afgelopen jaren zijn hiervoor verschillende methoden ontwikkeld. ”Sporters gebruiken koelvesten, waterbaden, ijsslurry en coolpacks om de lichaamstemperatuur voorafgaand aan een wedstrijd te verlagen”, vertelt fysioloog Coen Bongers. ”Het idee is dat ze zo de temperatuurstijging tijdens inspanning compenseren en prestatieverlies voorkomen. Vanuit fysiologisch perspectief is het echter logischer om te koelen wanneer de warmte vrijkomt; dus tijdens de inspanning zelf. Daarom vergeleken wij de gegevens van 28 studies die koelmethoden voorafgaand of tijdens inspanning bekeken.”

  Uit het Nijmeegse onderzoek blijkt dat koeling voorafgaand aan inspanning de sportprestatie met 5,7% verbetert terwijl koeling tijdens inspanning dat met 9,9% doet. Hoofdonderzoeker Thijs Eijsvogels benadrukt dat er wel grote variaties tussen de koeltechnieken te zien zijn: ”Een ijsvest zorgt voor maximale prestatieverbetering tijdens inspanning, terwijl een combinatie van coolpacks en een waterbad weer beter werkt als je voorafgaand aan de wedstrijd wilt koelen. Afhankelijk van de mogelijkheden, zal de optimale koelmethode dus verschillend zijn voor hardlopers, tennissers, wielrenners, voetballers en autocoureurs.”

  Meerwaarde Een andere opvallende bevinding is dat de koeling niet noodzakelijkerwijs tot een lagere lichaamstemperatuur leidt. Volgens de fysiologen is dit te verklaren doordat de sporters beter presteren als ze koeltechnieken gebruiken. Door de koeling kunnen ze op een hoger niveau presteren en wordt er meer warmte geproduceerd in vergelijking met situaties waarin niet gekoeld wordt.

  Op basis van de resultaten concluderen de onderzoekers dat koeling een absolute meerwaarde heeft tijdens inspanning in de hitte. De beste methode koelt met een lage temperatuur en beslaat een groot lichaamsoppervlak. Voor een optimaal resultaat beveelt Eijsvogels aan om koeltechnieken voorafgaand en tijdens inspanning te combineren, terwijl nu vaak de keuze voor een van de twee wordt gemaakt. Toepassing van de juiste koelstrategie kan net het verschil met de concurrentie maken in de (top)sport.

 • Dakar 2017

  Dakar 2017

  Staying cool (and warm) tijdens Dakar.

  Het Maxxis Dakar team, met onder andere Tim en Tom Coronel, is al weer even terug van de Dakar rally 2017. Afgelopen week spraken wij Tim over de avonturen die ze hebben beleefd. Na extreme hitte en vrieskoude dagen, zijn de mannen zeer verdienstelijk over de finish gekomen. Tijdens de zeer hete dagen heeft het hele team gebruikt gemaakt van de hybrid cooling vesten, cooling caps en de kewltowel. “Wat waren de vesten heerlijk om tijdens de hitte zo relax rond te kunnen lopen en arbeid te verrichten” aldus Tim met een smile op z’n gezicht.
  “Vele andere teams kwamen al vragen “wat hebben jullie aan” en stonden er jaloers bij te kijken.” Tim maakt ook gebruik van een aerochill coolingvest, deze heeft hij vele dagen aangehad onder zijn polo om heerlijk koel te blijven. Vanwege de enorme temperatuur verschillen waren er ook hele koude dagen en vooral nachten. Zeker op grote hoogte. Om deze heerlijk behaaglijk door te komen hadden wij Heatpax body en handwarmers meegegeven. Mo, de teamleider, zorgde er elke dag voor dat de heren weer nieuwe meenamen in de buggy’s. In het bivak gingen de heatpax bijna als warme broodjes de service-container uit. RTL GP en andere rally teams kwamen vaak langs om nieuwe te halen.

  Iedereen heeft het al kunnen lezen, in april starten de mannen in de Morocco Desert Challenge. Natuurlijk zullen wij ze weer ondersteunen met onze producten.

  Mocht u graag nog een limited edition cooling cap willen, we hebben er nog een paar beschikbaar. http://www.tben-shop.com/nl/hyperkewl-limited-edition-cooling-cap-maxxis-dakar.html

  Voor advies opmaat of meer willen weten over onze producten mail dan naar sales@techniche-benelux.com

 • Maxxis dakar team

  Maxxis dakar team

  TechNiche stays cool in the Dakarrally. Via deze weg mogen wij u mededelen dat wij official supplier geworden zijn van het Coronel dakar team. Tim en Tom (en hun gehele team) zullen gebruik maken van de Hybrid Coolingvesten en Kewltowels. De heren Coronel zijn ook actief in andere race klasses. Zo werd Tom eerste tijdens de WTCC race in Portugal. Hij droeg voor en na de race het Hybrird coolingvest.

 • Introducing AeroChill

  Introducing AeroChill

  Aerochill is our brand new cooling vest for fitness.

  The vest still uses our incredible HyperKewl™ evaporative cooling fabric technology to keep you cool during exercise. We’ve worked closely with some of Europe’s leading sportswear designers to come up with a design that not only keeps you cool, but it looks great too.

  The AeroChill cooling vest is more comfortable, lighter and it looks great too. There are men and women’s designs for the AeroChill fitness vest, each with four neon trim so you can pick a colour that suits you.

  You can buy Aerochill fitness cooling vests from our online retail store or find out more on our Aerochill product page.